Menu

miód z cebulką

Blog Mai i Radka, dla których jedzenie jest radością codziennego życia, największym hobby i emanacją kultury.

Jajka z suszonymi pomidorami i serem feta

miodzcebulka

 IMG_20180317_0908323

 

 

Wielkanocny stół zawsze niemal ugina się pod ciężarem jajecznych potraw.  O wielu pysznych przepisach pisaliśmy na naszym blogu już wcześniej. Tym razem dzielę się przepisem nieoczywistym i wynoszącym troszkę egzotyki do tradycyjnych świątecznych biesiad.
 
Składniki:
5 jaj ugotowanych na twardo
50 g serka do smarowania pieczywa
50 g sera feta
5 kawałków suszonych pomidorów
 
Jaja ostudź, obierz i pokrój na połówki. Wydrąż żółtka i rozgnieć w miseczce widelcem. Do miseczki włóż serek śmietankowy i przełóż pokrojone w drobną kosteczkę ser feta i tak samo pokrojone pomidory. Składniki delikatnie wymieszaj. Niech Cię kusi solenie masy, jest to zbędne, bo słoności dodaje już feta. Faszeruj masą białka jajek i podaj na ulubionej zieleninie, np. szpinaku lub rukoli.

 

 

© miód z cebulką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci