Menu

miód z cebulką

Blog Mai i Radka, dla których jedzenie jest radością codziennego życia, największym hobby i emanacją kultury.

szparagi ze smażonym boczkiem

miodzcebulka

IMG_20170531_194300

Szparagi są w tym roku bezlitośnie drogie, więc należy im się szczególny szacunek ;)

Kiedy je obierałam przyszło mi na myśl wspomnienie z doskonałej włoskiej kolacji, na której zachwyciła mnie przystawka z podsmażonego  groszku i boczku.

Postanowiłam taki smażony boczek ożenić ze szparagami.

Ta para okazała się być związkiem doskonałym.

 

Składniki:

pęczek zielonych szparagów

5 dag pieczonego boczku

2 dag twardego sera

1 plaska łyżeczka cukru

sól

 

Do garnka w osolonym wrzątkiem wsyp cukier i włóż obrane szparagi.

Gotuj 12 min.

Na patelnię włóż pokrojony w paski boczek. Smaż do chrupkości.

Ugotowane szparagi przełóż na półmisek i natychmiast nałóż boczek i stary ser.

Podaj gorące.

 

© miód z cebulką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci